Novi Sad
18.04.2012.
10:12 > 09:22
Sudeći prema svedočenju jedne od slušateljki Radija 021, incidente na javnim mestima ne izazivaju samo mladi, već i neki od najstarijih Novosađana.
  • 19.04.2012 15:56
    Po balavurdiji, koja se ovde uglavnom javlja, mogu da zaključim da bi im bilo najbolje da penzioneri, a i stariji ljudi, uopšte ne postoje. Njih bi trebalo odmah sahraniti. Jedva čekam da ti isti likovi ostare, pa će im sve biti jasno: i zapitkivanje i nervoza i bolovi i nerazumevanje mladih (a kako se sada ponašaju - neće nikoga ni vaspitati da ih u starosti poštuje)!
    A nevaspitanih i prostih uvek ima, najviše među mladima!
  • 19.04.2012 15:02
    Ovaj komentar nije direktno vezan za nepristojne putnike u GRAS-ovim bus-ovima,
    ali ima dodirne tacke sa drskoscu GRAS-ovih vozaca
    Danas 19.04.12 godine vreme 16:10 min,mozda koji minut vise, jer u Kotorskoj ulici bus je bio u 16:20min
    Znaci linija 12, br vozila 889, ja putnik ulazim u navedeni bus na bul cara Lazara, jedna stanica pre limanske pijace
    Imam jedino 1000 din, ulazeci u bus pitam vozaca
    "da li ce biti prolema u vracanju kusura, jer nema nista sitno kako bi platio kartu

    vozac"ne nece biti" i vraca kusur ,kad ono zakinut kusur za 5 dinara
    pitam vozaca," a 5 dinara", i kaze da cu kasnije dobiti kusur
    do ulice Ive Andrica, ulazili putnici neko je pokazao pokaznu kartu,
    a putnici koji su davali 50 din za kartu NISU DOBIJALI kusur od 5 din

    Kazem vozacu da u ul. F Klare ima trafika, te neka ode da usitni novac zbog kusura
    odgovor,
    a sto ste dali 1000 din-ponovim sve sto je receno prilikopm ulaska u bus... vozac ne haje
    Tada vozacu kazem da li je i 50 din KRUPAN NOVAC
    jer NI JEDNOM PUTNIKU NIJE VRATIO KUSUR
    vozac je zeleo da se raspravlja samnom, ali ja nisam,s tim sto je jedna putnica u H.Pinkija usla u bus i dala tacan iznos za kartu, te mi vozac vrati kusur

    Zato bi svi VOZACI trebali da imaju ispred sebe-kao taksisti-, legitimaciju sa fotografiom i punim imenom i prezimeno, da znamo ko nas krade
    Vreme voznje je u spicu, pa vidite koliko jedan "siromah" vozac uspe da iskesira gotovinu na racun putnika
  • Posmatrač

    19.04.2012 08:51
    Budala je budala bez obzira koliko godina nosi
    Osobe koje su tipične budaletine, mogu imati 15 god.,a mogu imati i 45 god.,a mogu imati i 55 god. Kao što i ubice mogu imati isto bilo koju dob.To što je neko stariji ne znači da je psihički zdrav, razuman ili pametan, neko je glup ceo život, neko je budaletina izopačena ceo život...sa budalama se nevredi raspravljati jer su oni opaljeni u glavi i uvek misle da su upravu...
  • No Name

    19.04.2012 08:19
    @Student
    Kao što jako malo normalnih uopšte ima. A po ovde datim komentarima ispada da penzioneri prave največi problem u gradskom prevozu a ne đeparoši i razni huligani koji uništavaju sve pred sobom. Eh ti pezioneri....
    U nekim Afričkim plemenima kada neko ostari jedostavno ga isteriju iz plemena po ovim komentarima očito bi mogi isto želeli...
  • Limanac

    19.04.2012 07:40
    Gerontologija
    Mora da je glasač SPS-a! Ostalo im još par takvih...
  • city

    19.04.2012 07:30
    Imaju najvise vremena a svuda se guraju i prave guzvu u autobusu, domovima zdravlja ......
    treba im ukinitu sve privilegije od bespaltnih karata do ulaska preko reda kod lekara sto obilato koriste i tamo se guraju , vicu ne postujuci hitnost slucaja na sta svaki zdravstveni rasnik ima obavezu da primi hitan slucaj preko reda. da ste videli scenu pre neki dan u ambulanti Liman kad je gospodin oko 70 godina digao glas da je sad on na redu po dolasku (ne po zakazivanju) da ima izvestaj iz Hitne i da mu hitno trebaju lekovi.(lekove je mogao i da kupi a na pregledu u hitnoj je bio pre 3 dana a u medjuvremenu mu se nije islo u dezurnu YOV po recepte). Mladja zena oko 40 godina se vratila sa EKg koji je lekarka trazila i u pratnji sestre je uvedena da doktorka vidi ekg. Gospodinje skocio sa klupe i poceo da mlati rukama i prema sestri i prema gospodji. NEKULTURA nema sta.
  • 19.04.2012 06:47
    www
    Besplatne karte treba da dobiju ISKLJUČIVO đaci, a penzioneri neka plate onoliko koliko se voze, nije to skupo. Ovako se vozikaju bez ikakve potrebe. Zar je moguće da su ovom gradu važniji starci nego deca? Ja imam preko 50 i daleko sam od mladosti, ali, ne mogu da razumem zašto su starci toliko bitni. Osim ako ne zato što su GLASAČI!
  • Bojan

    19.04.2012 06:30
    Ocene
    Www +, novosađanka -
  • 19.04.2012 06:22
    ....
    Pocela sam da imam fobiju od ulaska u autobus br. 9 svakog jutra...Opet sretoh istog ''gospodina'' opet je stajao kod sofera, i napravio opet manji konflikt sa jednim mladicem...ne mogu da verujem...nije jednostavno hteo da se pomeri da decko izadje napolje. Sta reci...očigledno isti deda ulazi svako jutro nesto pre 8h u taj bus, i prosto trazi svadju sa nekim....neverovatno...
    Zaista je strasno koliko ludih, bolesnih ljudi seta gradom, ali je jos gore sto niko ne vodi racuna o takvima..
  • 19.04.2012 05:42
    NS @zanovetalica
    A ti se upec'o a? Dali tebe zovu Forrest Gump?
  • vozac gsp

    18.04.2012 23:37
    pezioneri
    Treba ukinuti penzionerske karte i te iste podeliti deci djacima ciji su roditelji socijalno ugrozeni a takvih je pun novi sad i njima je potrbnije.
  • 18.04.2012 23:22
    Invazija turbo penzosa
    Ovo niste videli i necete.Jedan od njih me je pre desetek dana pretekao usred grada u spicu vozeci preko 200km na sat(znam sigurno jer me inace ne bi mogao preteci).Za volanom starac,koliko sam uspeo da procenim najmanje 75 godina,auto je bio beli'Porse'sa crnim trkackim prugama i otvorenim prozorima,grme narodnjaci,valjda dedi popustio slusni aparat pa je morao da odvrne basove.A imao je i babu-sponzorusu sa sobom,napirlitana crveno kao Zorica Brunclik.Mislim prosto je bilo nemoguce ne primetiti ih.
  • novosadjanka

    18.04.2012 20:25
    da ga bude sramota!!!!
    Ovakvo ponasanje je postalo izgleda normalno za penzose!Toliko su sebicni i nadobudni da zaista nemam reci!Naravno,ne odnosi se na sve ali vecina njih poseduje takvo iritirajuce ponasanje da te izbaci iz svih mogucih koloseka!!!
  • ...Nina...

    18.04.2012 19:43
    ...
    Koliko penzioneri prave incidente u bankama kad krene isplata pezija, i kako se prostački ponašaju prema šalterskim radnicima i između sebe samih.Neverovatno!
    Naravno ne svi ali jedan dobar deo da.
  • tnt

    18.04.2012 18:26
    Sta cete
    ... uhvatio ga je klimaks
  • Slusalac

    18.04.2012 18:14
    Mozda gresim ali...
    ...primitivizma ima podjednako u svim starosnim strukturama,samo u razlicitim oblicima.
    Posto se incident dogodio u vozilu javnog prevoza skrenuo bih paznju na sledece.
    Prema informacijama iz JGSP-a godisnje se izda oko 30.000 besplatnih karata za prevoz,a grad na kontu toga JGSP-u odobri finansiranje goriva iz budzeta grada ili drugi vid subvencija.
    Slozicete se da se budzet puni iz poreza i drugih nameta ,a na grbaci ovog naroda,sto znaci da ne finansira grad besplatne karte vec gradjani Novosadske opstine.Apsurd je jos veci ako se zna da pravo na besplatnu kartu imaju svi gradjani sa tetitorije grada stariji od 65 godina, kako oni bez primanja tako i oni sa penzijom i preko 100.000 dinara (kao moj bivsi direktor)dok pojedini zaposleni nemaju deci da kupe djacku pokaznu i daju pare za uzinu.
    Moj predlog je da se besplatne karte odobre samo socijalno ugrozenim licima bez ili sa minimalnim primanjima.

  • 18.04.2012 17:37
    Ah ti penzosi. Jedno vreme sam imao prilike da radim i zivim u par najbogatijih drzava Evrope i skontao da tamo i pored tog silnog bogatstva njihovi penzioneri nemaju besplatne markice za prevoz. Placaju ih isto kao i svi ostali gradjani ali sa 10 d0 15% popusta jer su penzioneri. Ovde kod nas se takvi voze za dzabe a drzava siromasna da siromasnija ne moze biti. Da, sada nemojte ono klasicno da tamo preko penzosi imaju daleko vece penzije nego nasi penzosi pa zato mogu da placaju mesecne markice. Tamo penzioneri u novcu imaju vece penzije od nasih, ali za te pare po onim tamo cenama mogu da kupe isto sto i nasi penzioneri za nase panzije mogu da kupe ovde. Tamo preko nema baba koje su posle smrti svog muza bivseg oficira JNA nasledili penziju od 100.000 dinara i petosoban drustveni stan koji je otkuppljen za tepsiju ribe pre 20 godina.
  • 18.04.2012 16:49
    @Igor, slično iskustvo sam imao u ''Socialnom'', ulazim unutra, stajem u red u kojem sam ocenio da ima najmanje onih koji čekaju. Kad mene neka starija žena iz red pored prstom po ramenu i kaže: E kad ode ovaj ispred tebe zovi me, jer ja sam bila ispred tebe. Ja u čudu, mislim se šta ovo bi?! Ne prođe ni 10 sekundi kad nailazi neki stariji čovek, isto to, kaže ja sam bio tu, nako gledam ga i vidim da ide i svakom redu tako govori ljudima.
    E tom logikom sam i ja mogao reći da sam ja tu bio još juče, ali sam otišao kući da jedem i prespavam pa su dužni da mi ustupe mesto.
  • Igor

    18.04.2012 16:38
    Mnogo su bahati i bezobrazni. Ne svi, naravno. Stajao sam sa kolicima ispred kase koja nije radila u prodavnici. U tom trenutku dolazi trgovkinja i otvara kasu na kojoj ja vec stojim jer sam uzimao zvake. Da bi istog trenutka nagrnulo 4 starijih. Troje deda i jedna baba. Dede su se ugurale ispred mene bahato i neuroticno bez pitanja, izvinjenja bilo cega da bi me baba jos i napala "kako sam nekulturan i kako na ovom svetu ima svakakvih idiota" i to na sav glas! Samo sam cutao i stajao potisnut u redu. Razmisljajuci, shvatio sam da zaista i jesam idiot jer ne umem da budem isti vec nekulturnim ljudima dozvoljavam bezobrazluk i besplatno istresanje na meni!
  • Student

    18.04.2012 16:03
    @No name, ima izuzetaka koji nisu nervozni i ponašaju se dolično, ali na žalost takvih je jako malo.

    @Bozidar, izvini ako si se pronašao u mom komentaru ali istina boli. To samo govori o tvojoj kulturi.
  • Vladimir Jeremić

    18.04.2012 14:31
    A da vidite tek...
    Koliko penzosi tek prave incidente u trgovinama, i kako se prostački ponašaju prema radnicima u trgovinama !
  • Jeca

    18.04.2012 14:27
    U svakom zitu ima kukolja
    Nije istina da probleme pravi populacija odredjene starosne dobi. Ima nas svakakvih od 20-30-40...70 godina. Eto meni je jedna starica pre neki dan ustala u autobusu i rekla da sednem da sam mlada i da cuvam noge. Budala ce uvek biti i pre cete njih spomenuti, nego nekoga ko je ucinio nesto pozitivno. Samim tim im i dajete na znacaju.
  • 18.04.2012 14:26
    Da je ovo nekoga iznenadilo?
    Starci o kulturi- ko o čemu ku.va o poštenju.

    Zanima me da li je neko video dvoje mladih ljudi da se raspravljaju oko mesta u autobusu?
    Mladi nemaju probleme? Nemaju razloga da budu nervozni?
    Ne da ne zaslužuju poštovanje, već ih treba izbaciti iz autobusa. Služe da prave gužvu i još imaju besplatne karte.
    Usamljeni su? Ako su se ovako ponašali pre starosti bolje nisu zaslužili.
    Čast izuzecima, ali većina je bahata i nevaspitana , a to što su stariji me ne zanima. Sram ih bilo.
    Ne samo da su odvratni prema mladima, već ni trudnice ne poštuju. Žena sredovečnoh godina napala je trudnicu i besno joj tražila da "uvuče stomak". Kada je rekla da je trudna (više je izgledala kao punija devojka, a bila je u zimskoj jakni) i da ne može rekla je samo "Pa neka ti onda neko ustane. Svašta."
    Takve reba izbaciti, oduzeti im besplatnu kartu i podneti prijavu za kršenje javnog reda i mira. Kada izađu u grad godine neka ostave kod kuće. P.S. Starim i ja, imam probleme, ali to ne menja moje mišljenje o bezobrazluku.
  • zanovetalica

    18.04.2012 14:15
    @ "Anonimus-NS"
    Gari, jel tebe i kod kuće zovu Baron?
  • most slobode

    18.04.2012 14:10
    sreda, 15:57
    tri skupljaca sekundarnih sirovina parkiraju svoje osnovno sredstvo malo iza autobuske stanice sa strane limanskog parka
    spretno iskacu, mada se treci nesto spotice, tetura izazivajuci kocenja nadolazecih vozila
    pretrcavaju most-put na stranu gde je sup
    groz gomilu vozila naravno
    odmah potom se sva trojica i vracaju
    ali srednji vozi bicos
    ...
  • Bozidar

    18.04.2012 13:41
    @Student
    vi ste mladicu debil. toliko
  • Pera

    18.04.2012 13:40
    @Dj
    Pa kad se ljusti krompir, prostre se dvolisnica da se posle lakse skupi sta ej za djubre.
  • 18.04.2012 13:29
    NS
    I ja sam imao prilike da vidim razne nepodopštine starijih sugrađana u javnom prevozu. Nedavno u autobusu GSP dve babe su naglas komentarisale članak pročitan u novinama i čudile se ko je uopšte sebi dao za pravo da loše piše o njihovom idolu i uglednom građaninu koji je uhapšen zbog primopredaje droge u crkvi. Istovremeno, jedan čiča je zavaljen na sedištu u zadnjim redovima nožem rezao tapacirung sedišta adrugi pored njega, očigledno pun heroina je blaženo dremao od početne stanice. Jedna starija žena je sa nekim razgovarala telefonom i ragovor garnirala tako sočnim psovkama da smo se mi mlađi samo zgledali neznajući kako da se zaštitimo od toga vokabulara. Istovremeno je jedna baba sa malim detetom pokušavala da plati kartu petohiljadarkom kao da mi svi imamo vremena da čekamo da joj šofer vrati kusur i tako je zadržavala nas sve ostale. Još da spomenem drugu babu koja je sedeći na svom sedištu digla noge na sedište nasuprot svoga i ne hajuću da u vozilu ima nas mladih koji bi hteli da sednemo na to sedište, pisala SMS poruku. Van vozila je bila još gora situacija; autobus nije mogao da izađe sa stanice jer je neki čiča ostavio svoj auto na stanici i otišao po pljeskavicu u obližnji kiosk. Istovremeno je srednjom saobraćajnom trakom prozujao jedan deda na motoru i to na zadnjaka. Svi mi mladi u autobusu smo zaključili da mu je motor kupio unuk i da nije ni pretpostavio kakvom ludaku je to vozilo palo u ruke. Eh, ti stariji, nikada se neće popraviti i napraviti mesta na ovom svetu za nas mlađe.
  • 18.04.2012 13:25
    @dj
    Prodaju u gerontološkom za koji dinar. To je dosta žalosno.
  • dj

    18.04.2012 13:04
    Meni je najaci pokolj kad stignu novine 24Sata. Svaki od njih uzme po bunt od 10-15 komada. Za sta ce im?
  • No Name

    18.04.2012 12:52
    @Student
    Naravno da ne odobravam ovako ponašanje poljedinih starijih sugrađana ali tvojim ponašanjem kako si napisao ništa nisi bolji od tih starijih ljudi pokazajuči svoju netolerantnost i nedostatak kučnog vaspitanja. Nikad ne treba generalizovati jer nisu svi stariji ljudi takvi jer tako gledajuči svi maldi su huligani...
    Takođe treba uzeti u obzir tešku materialno stanje nekih starijih ljudi kao i nemoč da dodatno rade što naravno povečava tenziju i nervozu. Uvek treba uzeti u obzir da stariji ljudi ne vide dobro sporije reaguju na okolinu itd i zbog toga ne treba nikog prozivati i osuđivati ako na primer pita gde taj autobus ide...


  • 18.04.2012 12:25
    ....
    Kao akter ovog incidenta dozvolite mi da i ja prokomentarisem...iako me je juče ujutro dotični stariji ''gospodin'' udario po glavi (srecom blago), i krenuo štakom na mene, ja cu i dalje redovno ustajati starijim osobama, ne mislim da ovaj dogadjaj treba da promeni moj stav o ustajanju starijim ljudima...
    Njemu ne bih sigurno ustala, jer taj bes, i ludački pogled u očima ne mogu da zaboravim...šokirana sam i dalje, a da me dva putnika nisu 'odbranila' ne garantujem kako bih ja reagovala..jer nagon sa samoodbranom je jači od bilo čega, dakle, u toj sitaciji ne bi mi bilo bitno ko stoji u autobusu, mozda u tom trenutku ne bih razmisljala kako 'nije lepo biti agresivan i odgovoriti na agresiju agresijom, i to prema starijoj osobi..''
    Dakle HVALA mojim anonimnim 'spasiocima', a ovaj dogadjaj je samo dokaz da Srbijom sve vise hoda ludaka, ali u tim godinama, zaista nisam očekivala..
    Prethodno je dotični gospodin po pričama koje sam čula u autobusu tog jutra već ušao ''naelektrisan''' i ljut iz ko zna kog razloga i već imao konflikt sa šoferom, tako da sam mu ja došla kao ''šlag na tortu''.
    Ko zna koje čovek ima muke: mala penzija, gužva u autobusu itd. ali svi bi mi mogli onda da budemo kivni na ceo svet...
    Bojim se da će sve više biti ovakvih primera, a godine izgleda nemaju veze..
    A i ja imam 40 godina i dete, dakle nisam u pubertetu niti sam omladinka, tako da nisam dala povoda.
  • D.

    18.04.2012 12:18
    Siguran sam da se to ne bi dešavalo da im ne daju besplatne karte.Kao po naređenju uvek se nadignu kad su najveći špicevi.Smenski sam radnik pa znam. Subota-nedelja autobusi poluprazni nema ih nigde.
  • Jan Chi

    18.04.2012 11:41
    svi smo razliciti
    Ima nas svakojakih na ovome svetu!
  • www

    18.04.2012 11:39
    Šta ćete, s godinama se ne dolazi ni do mudropsti, ni do kulutre, ni do pameti... dolazi se samo do - starosti! Ako je neko bio bahat i prost kad je bio mlad, sasvim sigurno će biti bahat i prost i kao starac. Zar se nismo već milion pita osvedočili da je tako? Zašto nekoga treba poštovati samo zbog godina? Godine ne znače ništa!
  • LDR

    18.04.2012 11:30
    Ma danas vise niko nije normalan...
  • Ilija

    18.04.2012 11:09
    Ništa neobično...
    Više puta sam prisustvovao nekontrolisanim izlivima penzionerskog besa u GSP...
  • damirprc

    18.04.2012 10:55
    da, penzosi
    trče za busom i onda kad uđu kažu ajd ustani bole me noge :)))
  • dr spasić

    18.04.2012 10:53
    Popustili lekovi....
  • Student

    18.04.2012 10:35
    U javnom gradskom prevozu su najgori ti stariji ljudi, valjda nemaju šta da rade kući pa idu u autobus kako bi našli nekoga za raspravu i da bi popovali nama mladima kako smo nekulturni.
    Ja više nikom starijem ne ustajem, osim ako je to trudna žena ili sa sobom ima malo dete.
    Baš iz razloga što ti stariji nemaju bar malo poštovanja prema nama mladima, kada treba da uđem u autobus na prva vrata uvek čekam nekog penzionera da izađe, kada ulaze ispred mene uđu i hvataju se prve šipke tako da ne može da se prođe od njih, promene po 5 mesta u toku vožnju i tada imaju snage da se guraju.
    Shvatam da su stariji i da treba da ih poštujemo zbog godina, ali kada oni ne mogu da ispoštuju neku osnovnu kulturu, ne mogu ni ja njihove godine...
    Najviše me nervira to što se pri ulazu guraju prvi, pa kada uđu onda pitaju vozača: Je l' ide ovaj na institut? Pa kada mu vozač kaže da ne ide, onda se okreću i izlaze, a mi koji smo u redu iza moramo da im se sklanjamo. Plus što autobus stoji duže na stajalištu. Žive ceo život u NSu i ne mogu da nauče gradske linije koje se ne menjaju svaki dan.
  • -

    18.04.2012 10:24
    -
    pa i nije neki dozivljaj.

    dozivljaj je kada sofer zaustavi autobus i pokaze na jednog putnika i kaze
    dragi putnici, ovako izgleda dzeparos

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna